Výber a klasifikácia bežne používaných pneumatických valcov

Pneumatický valec je komponent používaný na dosiahnutie lineárneho pohybu a práce.Jeho štruktúra a tvar má mnoho podôb a existuje mnoho klasifikačných metód.Bežne používané sú nasledovné:

① Podľa smeru stlačeného vzduchu ho možno rozdeliť na jednočinný pneumatický valec a dvojčinný pneumatický valec.Pohyb jednočinného pneumatického valca iba v jednom smere je poháňaný tlakom vzduchu a reset piestu závisí od sily pružiny alebo gravitácie;vpred a vzad piestu v dvojčinnom pneumatickom valci je celý doplnený stlačeným vzduchom.
② Podľa štrukturálnych charakteristík sa dá rozdeliť na piestový pneumatický valec, lopatkový pneumatický valec, fóliový pneumatický valec, pneumatický valec na tlmenie plyn-kvapalina atď.
③ Podľa spôsobu inštalácie sa dá rozdeliť na pneumatický valec typu s okom, pneumatický valec prírubového typu, pneumatický valec typu otočného čapu a pneumatický valec typu príruby.
④ Podľa funkcie pneumatického valca ho možno rozdeliť na obyčajný pneumatický valec a špeciálny pneumatický valec.Bežné pneumatické valce sa týkajú hlavne piestových jednočinných pneumatických valcov a dvojčinných pneumatických valcov;špeciálne pneumatické valce zahŕňajú plyno-kvapalinové tlmiace pneumatické valce, fóliové pneumatické valce, nárazové pneumatické valce, posilňovacie pneumatické valce, krokové pneumatické valce a rotačné pneumatické valce.

Delené podľa priemeru pneumatického valca: miniatúrny pneumatický valec, malý pneumatický valec, stredný pneumatický valec, veľký pneumatický valec.
Podľa tvaru vyrovnávacej pamäte: bez vyrovnávacieho pneumatického valca, vyrovnávacieho pneumatického valca, vzduchového vyrovnávacieho pneumatického valca.
Podľa veľkosti: priestorovo úsporný typ, štandardný typ

Výber pneumatického valca:
1. Určite priemer pneumatického valca – podľa zaťaženia
2. Stanovte si itinerár – podľa rozsahu pohybu
3. Určite spôsob inštalácie
4. Určte magnetický spínač atď.
5. Určite formu vyrovnávacej pamäte
6. Určite ďalšie príslušenstvo


Čas odoslania: 14. apríla 2023