Ako rozlíšiť objednávací kód bežne používaných pneumatických valcov

Pneumatické valce sú komponenty používané na dosiahnutie lineárneho pohybu a práce.Existuje mnoho typov štruktúr a tvarov a existuje mnoho metód klasifikácie.Bežne používané sú nasledovné.

①Podľa smeru, v ktorom stlačený vzduch pôsobí na čelnú plochu piesta, možno ho rozdeliť na jednočinný pneumatický valec a dvojčinný pneumatický valec.Jednočinný pneumatický valec sa pneumatickým prevodom pohybuje iba v jednom smere a reset piestu závisí od sily pružiny alebo gravitácie;zadná a zadná časť piestu dvojčinného pneumatického valca je doplnená stlačeným vzduchom.
②Podľa štrukturálnych charakteristík ho možno rozdeliť na piestový pneumatický valec, lopatkový pneumatický valec, fóliový pneumatický valec, pneumatický valec na tlmenie plyn-kvapalina atď.
③Podľa spôsobu inštalácie ho možno rozdeliť na pneumatický valec typu s okom, pneumatický valec prírubového typu, pneumatický valec s otočným čapom a pneumatický valec prírubového typu.
④ Podľa funkcie pneumatického valca ho možno rozdeliť na obyčajný pneumatický valec a špeciálny pneumatický valec.Bežné pneumatické valce sa týkajú hlavne piestových jednočinných pneumatických valcov a dvojčinných pneumatických valcov;špeciálne pneumatické valce zahŕňajú plyno-kvapalinové tlmiace pneumatické valce, fóliové pneumatické valce, nárazové pneumatické valce, posilňovacie pneumatické valce, krokové pneumatické valce a rotačné pneumatické valce.

Existuje mnoho typov pneumatických valcov SMC, ktoré možno podľa veľkosti otvoru rozdeliť na mikropneumatické valce, malé pneumatické valce, stredné pneumatické valce a veľké pneumatické valce.
Podľa funkcie ho možno rozdeliť na: štandardný pneumatický valec, priestorovo nenáročný pneumatický valec, pneumatický valec s vodiacou tyčou, dvojčinný pneumatický valec, bezpiestový pneumatický valec atď.

Zvyčajne každá spoločnosť určí názov série podľa svojej vlastnej situácie a potom pridá vŕtanie/zdvih/typ príslušenstva atď. Vezmime si ako príklad pneumatický valec SMC (MDBBD 32-50-M9BW):

1. MDBB znamená štandardný pneumatický valec spojovacej tyče
2. D znamená pneumatický valec plus magnetický krúžok
3. 32 predstavuje vŕtanie pneumatického valca, to znamená priemer
4. 50 predstavuje zdvih pneumatického valca, teda dĺžku, o ktorú piestna tyč vyčnieva.
5. Z predstavuje nový model
6. M9BW znamená indukčný spínač na pneumatickom valci

Ak model pneumatického valca začína MDBL, MDBF, MDBG, MDBC, MDBD a MDBT, znamená to, že na klasifikáciu predstavuje rôzne spôsoby inštalácie:

1. L znamená inštaláciu axiálnej nohy
2. F predstavuje typ príruby na strane prednej krycej tyče
3. G znamená typ bočnej príruby zadného krytu
4. C znamená single earring CA
5. D znamená dvojité náušnice CB
6. T znamená typ centrálneho čapu


Čas odoslania: 14. apríla 2023